Неділя, 19.05.2024, 00:01 | RSS | Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід


 разом на вершину

Головна
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Головный розділ » Законодавча підтримка та новини соціального забезпечення » НПЗ (Особливості впровадження!)
НПЗ
zoloto999Дата: Неділя, 01.01.2012, 13:04 | Повідомлення # 1
Рядовий
Група: Друзья
Повідомлень: 2
Репутація: 1
Статус: Offline
Система НПЗ покликана створити можливості для збереження та примноження коштів вкладників з метою забезпечення отримання ними стабільного доходу після настання пенсійного віку. Перевага НПЗ в тому, що збережені кошти збільшуються за рахунок інвестиційного доходу. При цьому державний нагляд за установами пенсійного забезпечення дозволяє запобігти проведенню надто ризикованих операцій і втраті пенсійних заощаджень.

Основні принципи діяльності НПЗ такі:
– економічно-соціальна заінтересованість працівників і роботодавців у НПЗ;
– добровільність участі в системі НПЗ (добровільність створення та приєднання до раніше створених пенсійних фондів, добровільність пенсійних внесків, вибору пенсійного фонду та форми пенсійних виплат тощо);
– здійснення інвестиційної діяльності виключно в інтересах вкладників та учасників з метою захисту пенсійних внесків від інфляції та збільшення пенсійних накопичень із допомогою отримання інвестиційного доходу;
– державне регулювання діяльності НПЗ і нагляд за її здійсненням тощо.

Додано (01.01.2012, 13:59)
---------------------------------------------
З 1 жовтня 2011 року набув чинності Закон України "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи" (№3668-VI), який передбачає зміни умов призначення пенсій у солідарній системі, уточнює положення щодо обов"язкової накопичувальної пенсійної системи (другого рівня) та визначає умови участі недержавних пенсійних фондів на другому рівні.
Огляд Закону України від 08.07.2011 № 3668-VI «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи», підготовлений спеціалістами Проекту USAID "Розвиток фінансового сектору" (FINREP) - 3 рівень

Додано (01.01.2012, 14:04)
---------------------------------------------
ст. 48 ЗУ "Про недержавне пенсійне забезпечення"
1. Пенсійні активи, що накопичуються у пенсійному фонді, можуть бути використані виключно для цілей інвестиційної діяльності фонду, виконання зобов'язань фонду перед його учасниками та оплати витрат, пов'язаних із здійсненням недержавного пенсійного забезпечення, а саме:
3) оплати договорів страхування довічної пенсії та договорів страхування ризику настання інвалідності або смерті учасника фонду, укладених із страховою організацією;
Використання пенсійних активів для інших цілей забороняється.
3. Корпоративний та професійний пенсійні фонди можуть укласти договір страхування ризику настання інвалідності або смерті учасника фонду для всіх учасників фонду за рахунок частини їх пенсійних внесків. Порядок укладання такого договору та розмір страхового внеску за таким видом страхування визначаються у колективному договорі.
Відкритий пенсійний фонд за бажанням учасників фонду може укладати договори страхування ризику настання інвалідності або смерті учасника фонду за рахунок частини їх пенсійних внесків.
Розмір страхового внеску за таким видом страхування відповідно до цієї частини не може перевищувати одного відсотка розміру пенсійного внеску, сплачуваного учасником фонду або за учасника фонду, який виявив бажання брати участь у такому виді страхування.
Страхування ризику настання інвалідності або смерті учасника фонду відповідно до цієї частини здійснюється згідно з цим Законом та іншими нормативно-правовими актами з питань страхування.

 
Форум » Головный розділ » Законодавча підтримка та новини соціального забезпечення » НПЗ (Особливості впровадження!)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Зробити безкоштовний сайт з uCoz